Hydro Groep - Gevelrenovatie van Rijksmonument 't Reigersnest te Oostvoorne

Het belang van goed voegwerk

Naast de uitstraling heeft voegwerk ook enkele belangrijke functies. De belangrijkste functies van voegwerk zijn: zorgen dat er geen vocht en kou door de kieren van het metselwerk komen en dat de muren niet zullen verzakken en haar stevigheid behoudt. De gemiddelde levensduur van voegen is 25 tot 35 jaar. Na verloop van tijd zal de conditie van de voegen verslechteren waardoor deze verzanden en kunnen beschadigen. In dit stadium worden de functies van het voegwerk niet meer uitgevoerd.

Voorkom schade aan uw gevel

Slecht voegwerk kan veel problemen veroorzaken zoals vochtdoorslag, scheurvorming en mos- en algengroei. De gevels zullen meer vocht vasthouden wat ervoor kan zorgen dat er onherstelbare schade optreedt aan de stenen in de vorstperiode. Wanneer hier niet op tijd tegen wordt opgetreden wordt een grotere schade onvermijdelijk en zullen de kosten groter worden voor een herstel.

Direct contact opnemen

Ons vakmanschap

Bij Hydro Gevelwerken kunt u terecht voor alle voorkomende voegtechnieken, ook voor het ambachtelijke knip- en snijvoegwerk. Wij verwijderen het bestaande voegwerk en vervangen dit door nieuwe, kwalitatief hoogwaardige en nette voegen. Daarnaast werken wij met de beste materialen en denken eventueel met u mee over de kleur van de voeg om het voegwerk nog meer te accentueren.

Hydro Groep - Ambachtelijke knipvoeg

Monumentale renovatie

Hydro Gevelwerken is gespecialiseerd in het renoveren en restaureren van oude panden en monumenten. Onze passie ligt in het terugbrengen van oude panden in de originele staat. Een van de meest voorkomende werkzaamheden en onze speciliteit die hierbij horen is het zetten van en ambachtelijke knipvoeg.

De oude voegen verwijderen

Het goed uithakken of uitslijpen van oude voegen vereist vakmanschap om schades te voorkomen. Zorgvuldig uithakken is bovendien belangrijk voor een goede hechting van het nieuwe voegwerk.

Het uithakken van de voegen doen wij met professionele pneumatische (op lucht) hakhamers. Eerst worden alle horizontale voegen (lintvoegen) verwijdert en vervolgens de verticale voegen (stootvoegen). Dit is de meest voorkomende methode om oude voegen te verwijderen.

Indien er wordt gekozen om de voegen uit te slijpen dan wordt er een haakse slijptol ingezet in combinatie met een afzuiging voor het stof. Ook bij deze methode is het zo dat eerst de horizontale voegen (lintvoegen) worden verwijdert en pas daarna de verticale voegen (stootvoegen). Het uitslijpen van de voegen wordt toegepast als de voegen dermate dun zijn en hakken onverantwoord is met schade aan de stenen als gevolg.

Soorten voegen:

 • Platvolvoeg
 • Teruggehouden voeg
 • Verdiepte voeg
 • Bolgeklopte voeg
 • Schaduwvoeg
 • Snijvoeg
 • Knipvoeg

Wij voegen de daad bij het woord.

Laat de gevels meteen reinigen

Het is ten sterkste aan te raden de gevel na het verwijderen van de oude voegen meteen te laten reinigen. Hierdoor zijn de nieuwe voegen en de stenen weer op hetzelfde niveau en laat je de gevel er compleet als nieuw uitzien. Wanneer de gevel in een later stadium worden gereinigd en de gevel al is gevoegd zullen de nieuwe voegen hier altijd iets onder lijden. In hoeverre de voegen hieronder te lijden hebben is afhankelijk van welke reinigingsmethode toegepast zal worden.

Onze werkwijze

 • In overleg plannen wij met u een afspraak in om uw voegwerk en gevels door onze deskundige medewerkers vrijblijvend te inspecteren.
 • Daarna wordt er aan afspraak gemaakt om de werkzaamheden bij u uit te voeren.
 • Tijdens deze werkzaamheden besteden wij de grootste zorg voor uw omgeving. Zo zorgen wij ervoor dat uw muren, schuttingen en ramen netjes en schoon worden achtergelaten en nemen wij onze benodigde materialen en eventuele afval weer mee.

10 jaar garantie

Alle werkzaamheden worden door ons bedrijf gegarandeerd vakkundig uitgevoerd. Daarnaast geven wij 10 jaar garantie op het door ons uitgevoerde voegwerk.

De voordelen van nieuw voegwerk

 • Laat uw gevel er weer als nieuw uitzien;
 • Voorkomt vorstschade aan uw gevels;
 • Voorkomt vocht en daarmee schimmelvorming en lekkages binnen de woning;
 • Verhoogt de waarde van uw woning of bedrijfspand
 • Het is onderdeel van het onderhoud van het pand.

Uitstekende prijs- kwaliteitverhouding

Wij staan garant voor een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Doordat wij geheel onafhankelijk werken kunnen wij u voorzien van een scherp aanbod. Bent u nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan door middel van onderstaand formulier.

Na de renovatie

Wij adviseren u bovendien om na het opnieuw voegen (en eventueel reinigen) van uw gevel deze te beschermen d.m.v. hydrofoberen. Wij gebruiken een milieuvriendelijk en beschermend hydrofobeermiddel op waterbasis waardoor uw gevels makkelijker te onderhouden blijft. Na droging is het oppervlak olie-, vet- vuilafstotend en waterwerend. Het materiaal reageert in de ondergrond onder aanwezigheid van luchtvochtigheid tot een waterafstotende UV- en weerbestendige structuur. Meer informatie over onze impregneerbehandelingen leest u hier.

Impregneren - Hydro Cleaning
Wij reinigen ook uw gevels.