De oorzaken van scheuren in de gevel

Scheurvormingen die veelal in het metselwerk zich voordoen zijn vaak te wijten aan oorzaken, zoals; thermische scheuren, scheuren vanwege zakkende funderingen, beving en trilling door middel van gaswinning, aardbeving, roestend ijzer in muren, weersinvloeden, scheuren door trilling in de grond door verkeer en omliggende bouwprojecten.

Het beste voor uw gevel

Thor Helical scheurherstel systeem is het betrouwbaarste herstelsysteem voor het herstellen van scheuren in de muur. Het gecertificeerde scheurherstel systeem van Thor Helical® wordt veelal toegepast in metselwerk. Het herstel van een scheur in de gevel wordt middels een ingemortelde wapening hersteld. De Thor Helical Heliforce Bar® , in combinatie met de WHO60 twee componenten mortel, zijn speciaal op elkaar afgestemd om als scheurherstel systeem te voldoen.

Hoogwaardige ankersystemen

Voor gevelverankering werken we met Thor Helical-systemen. Door de samenwerking met Thor Helical krijgt u hoogwaardige producten, applicatie en garantie.

Masonry Crack Repair with Thor Helical Reinforcing Rods

Verdeling van de drukkende - en trekkende kracht

Het Thor Helical scheurherstel systeem is in staat om tussen de 1050 en 1200 n/mm2 aan trekkracht te verwerken en drukkende kracht van 55 n/mm2 , waardoor het herstelsysteem zelfs onder zware condities zijn werk verricht.

WHO60 mortel

De verankeringen worden aangebracht met speciale WHO60® mortel. De WHO60 mortel is een thixotropische, krimpvrije mortel gebaseerd op cementbasis met polymeer toevoegingen en is speciaal samengesteld voor de verankeringsverbinding voor renovatie verankering. De mortel vult de sleuf rondom de verborgen verankering en ontwikkelt uiterst snel drukkende kracht die ervoor zorgt dat de verankering zelfs onder zware condities niet van zijn positie kan wijken.

De oorzaken van scheurvorming in gevels:

  • Werking van het metselwerk, met name binnen de eerste 5 jaar na oplevering van een gebouw;
  • Verslechterde kozijnen kunnen het gewicht van het bovenliggende metselwerk niet meer dragen;
  • Doorgeroeste ankers;
  • Krimp of spanning in het metselwerk;
  • Trillingen in de grond, vaak veroorzaakt door nabije zware verkeersbelasting;
  • Weersinvloeden;
  • Wegspoelen van de grond onder de fundering;
  • Funderingsproblematiek zoals doorgerotte funderingen of veranderingen in de grondwaterhoogte.