Spouwankers

De ankers waarmee het buitenblad vastzit, vaak ook buitenmuur of gevel genoemd, kunnen hun kracht verliezen. Dit is mede te danken aan bijvoorbeeld corrosie, stormschade, slijtage, verzakking en vorst. Indien deze spouwankers hun kracht verliezen bieden ze geen ondersteuning meer voor het buitenblad en hebben ze geen functionaliteit meer. In het ergste geval leidt dit tot gevel die in zijn geheel naar beneden storten. Door middel van Thor Helical spouwankers brengen wij de sterkte weer terug in de gevels.

De beste eigenschappen

De mechanische verankering van de Air-Twist spouwankers oefenen geen expansieve druk uit, verliezen geen grip in de muur en zijn minder beïnvloedbaar door hoge temperaturen bij brand. Wanneer onder druk, de continu evenredige spiraalvormige spoedlijn in het binnenblad zitten, hopen de krachten zich op langs de raaklijnen van het anker. Het anker zorgt er dan juist voor dat de krachten evenredig worden verdeeld over de volle lengte, wat de garantie van verankering alleen maar doet toenemen.

Hoogwaardige ankersystemen

Voor spouwverankering werken we met Thor Helical-systemen. Door de samenwerking met Thor Helical krijgt u hoogwaardige producten, applicatie en garantie.

De Thor Helical Air-Twist 9mm spouwanker is een spiraalvormig RVS anker waarmee het binnen- en buitenblad aan elkaar verbonden wordt. De ankers zijn ontworpen om met evenredige snijlijn te verankeren, het anker baant zich een natuurlijke weg in de meeste gevelmaterialen.

Wall Tie Replacement. Thor Helical Cavity Wall Ties

Spouwankers

Air-Twist spouwanker is ideaal voor het verbinden in situaties waar elk gevelblad is uitgelijnd op elkaar en waar het binnenblad is opgebouwd uit metselwerk, kalkzandsteen, bouwblokken, houtskeletbouw e.d.

Renovatie Spouwanker

De Air-Twist renovatie spouwanker van Thor Helical is de marktleider in zijn segment. De ankers zijn geschikt voor gebruik in het opnieuw verbinden van het binnenblad en buitenblad.

De voordelen van Thor Helical Spouwankers

  • Betrouwbaar in alle soorten ondergrond
  • Robuust en roestvrij
  • Doorontwikkeld en verbeterd product
  • Snelle en kosten efficiënte installatie
  • Precisie spiraalvormige doorlopende spoed
  • Combineert trek- drukkracht met flexibiliteit
  • Stabiel
  • Betrouwbaar en onopvallend in de gevel