Uw schoorsteen goed onderhouden

Net als bij de gevel kan ouderdom of het weer de voegen poreus maken en de stenen doen barsten of brokkelen. Een bijkomende factor is dat de voegen en de stenen meer te lijden hebben met temperatuurverschillen. Deze verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat de schoorsteen water door kan letten met waterschade als gevolg. Om geen water binnen te laten en om scheuren en barsten in de schoorsteen te voorkomen is het belangrijk dat deze goed onderhouden wordt.

Uitstraling en levensduur

De makkelijkste manier om een schoorsteenrenovatie aan te pakken is terwijl u de gevel laat renoveren. Omdat de schoorsteen meestal van hetzelfde materiaal gemaakt is als de gevel en dezelfde kwaliteiten moet bevatten als de gevel, kunnen wij de schoorsteen behandelen met dezelfde methoden als die op de gevel gebruikt worden. Een complete gevelrenovatie bestaat uit reinigen, voegen vervangen, stenen vervangen en eventuele conservering van de stenen.

Laat uw schoorsteen beschermen

Het is bij ons mogelijk om na het renoveren van uw schoorsteen deze te behandelen met een beschermend hydrofobeermiddel. Wij gebruiken een milieuvriendelijk en beschermend hydrofobeermiddel op waterbasis waardoor uw gevels makkelijker te onderhouden blijft. Na droging is het oppervlak olie-, vet- vuilafstotend en waterwerend. Het materiaal reageert in de ondergrond onder aanwezigheid van luchtvochtigheid tot een waterafstotende UV- en weerbestendige structuur. Meer informatie over onze hydrofobeerbehandelingen leest u hier.

Impregneren - Hydro Cleaning