Hydro Groep - Gevelreiniging en conservering

De essentie van gevelreiniging

De gevels van uw pand hebben te lijden onder de weersomstandigheden zoals zure regen, wind en de vervuiling in de lucht. Al deze factoren hebben een negatieve invloed op de uitstraling en levensduur van uw gevels. Het onderhouden van uw gevels is van essentieel belang om toekomstige schade zoals scheuren en permanente verkleuring te voorkomen. Gevelreiniging draagt om deze reden niet alleen bij aan de uitstraling maar verbetert ook de kwaliteit van uw gevel.

Uitstraling en levensduur

Naast dat het de uitstraling van uw pand flink verbetert draagt onderhoud ook bij aan de levensduur. Schade aan uw gevel kan, indien er geen onderhoud plaats zal vinden, resulteren in beschadigingen aan uw muur binnen het pand. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er mos gaat groeien op de gevel, bij vorst zal dit uitzetten en dat veroorzaakt weer vorstschade dat letterlijk de gevels kan doen scheuren. Gevelreiniging is om deze reden een duurzame investering wat uw pand niet alleen een betere uitstraling geeft maar ook in waarde doet stijgen.

Laat uw pand beschermen

Wij adviseren om na het reinigen van uw gevels deze te behandelen met een beschermend impregnatiemiddel. Hiervoor gebruiken wij een milieuvriendelijk en beschermend impregneermiddel op waterbasis waardoor uw gevels makkelijker te onderhouden blijven. Na droging is het oppervlak olie-, vet- vuilafstotend en waterwerend. Het materiaal reageert in de ondergrond onder aanwezigheid van luchtvochtigheid tot een waterafstotende UV- en weerbestendige structuur. Meer informatie over onze impregneerbehandelingen leest u hier.

Impregneren - Hydro Cleaning

Wij zijn gespecialiseerd in

Thermisch reinigen

Met deze reinigingsmethode onderscheiden wij ons van de rest. Deze unieke reinigingsmethode is een combinatie van stoom én hoge druk. De essentiële eigenschap van onze reinigingsmethode is dat stoom veel minder inslagkracht heeft dan water, waardoor de kans op beschadigingen aan uw gevel minimaal is. Onze gevelreinigingsmethode is zelfs geschikt voor monumentale panden. Door uw gevel te reinigen met +/- 150 °C stoom zullen alle organismen, vervuilingen, verf en zelfs coastings worden verwijdert. Dankzij deze revolutionaire reinigingsmethode komen er geen chemische reinigingsmiddelen bij kijken.

Kort samengevat:

  • Geen chemie- en reinigingsmiddelen nodig;
  • Geschikt voor monumentale panden;
  • Grondige reiniging zónder beschadigingen aan gevel en gezonde voegen;
  • Tot 60% waterbesparing dankzij onze reinigingsmethode;
  • Zeer lage CO2 emissie

Direct contact opnemen

Stralen

Deze reinigingsmethode wordt door ons toegepast bij zware vervuilingen en als thermisch reinigen daarvoor geen oplossing biedt. Dankzij de watertoevoer op onze machine kan er niet alleen stofvrij gewerkt worden, maar heeft het water ook een verzachtend effect waardoor zonder de gevel te beschadigen gereinigd kan worden.

Kort samengevat:

 • Uiterst effectief tegen zware vervuilingen;
 • Een grondige reinigingsmethode waardoor de gevel er als nieuw uitziet;

Direct contact opnemen

Technisch reinigen

Onder technisch reinigen verstaan we het afspuiten van uw metselwerk onder hoge druk en met heet water. De druk is variabel. We kunnen het instellen tussen de 80 en 250 bar. De temperatuur van het water schommelt rond de 90 graden Celsius. Deze reinigingsmethode wordt toegepast indien er nieuw voegwerk moet worden aangebracht of moet worden gehydrofobeerd maar de gehele gevel niet grondig hoeft worden gereinigd.

Kort samengevat:

 • Geschikt om de gevel op te frissen, maar maakt de gevel niet egaal schoon;
 • Een schone ondergrond voor:

Direct contact opnemen

Gevelreiniging - Hydro Cleaning

Wij laten uw woning of bedrijfspand weer stralen.

Onze werkwijze

 • Hydro Gevelwerken voert indien nodig eerst een vrijblijvende inspectie uit bij het betrokken object om zo in kaart te brengen wat de wensen zijn van de opdrachtgever en welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd om de originele waardes te behalen. Onze deskundige medewerkers combineren deze gegevens om zo een goed advies en passende offerte uit te kunnen brengen.
 • Vervolgens plannen wij met u een afspraak in om uw gevels te laten reinigen.
 • Tijdens en na het reinigen besteden wij de grootste zorg voor uw omgeving. Zo zorgen wij ervoor dat uw muren, schuttingen en ramen netjes en schoon worden achtergelaten en nemen wij onze benodigde materialen en eventuele afval weer mee.

Milieuvriendelijk en verantwoord

 • Geen chemie- en reinigingsmiddelen nodig;
 • Tot 60% waterbesparing dankzij onze reinigingsmethode;
 • Zeer lage CO2 emissie

Duurzaam en effectief

Dankzij onze revolutionaire reinigingstechniek maken wij het onmogelijke mogelijk. Zonder beschadigingen kunnen wij de meeste objecten reinigen die een voorzichtige aanpak nodig hebben zoals monumenten, kunstwerken en houten constructies. Zonder gebruik te maken van chemicaliën en afbijtmiddelen kunnen wij verbluffende resultaten behalen.

Uitstekende prijs- kwaliteitverhouding

Wij staan garant voor een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Doordat wij geheel onafhankelijk werken kunnen wij u voorzien van een scherp aanbod. Bent u nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan door middel van onderstaand formulier.

Zonder chemie en beschadigingen

Bij het thermisch reinigen gebruiken wij een unieke reinigingsmethode dat gebruik maakt van stoom onder hoge druk. De essentiële eigenschap van deze reinigingsmethode is dat stoom veel minder inslagkracht heeft dan water, waardoor de kans op beschadigingen aan uw gevel minimaal is. En dat zonder gebruik te maken van chemische middelen.

Deze gevelreinigingsmethode is zelfs geschikt voor monumentale panden.

Wij verzorgen ook nieuwe voegen.