Gevelverankering

Gevels kunnen om verschillende redenen loslaten of scheuren. Een gevel is altijd verankerd aan de achterliggende constructie om stevigheid te creëren. Dit kan een muur zijn, maar ook een frame van beton of staal. Deze ankers (spouwankers) kunnen roesten, waardoor de gevel los komt te staan. Het gevaar van corroderende ankers is dat grote stukken van de gevel naar buiten kunnen vallen.

Wall Tie Replacement. Thor Helical Cavity Wall Ties

Verschillende toepassingen

Bij gevelreparatie en gevelonderhoud wordt een ankersysteem gebruikt die de sterkte weer terugbrengt in de gevel. Hierdoor is de gevel weer veilig bevestigd aan het gebouw, deze methode heet spouwankers.

Er zijn ook andere gevelverankeringssystemen die een oplossing bieden voor verschillende oorzaken. Dit zijn bijvoorbeeld:

Hoogwaardige ankersystemen

Voor gevelverankering werken we met Thor Helical-systemen. Door de samenwerking met Thor Helical krijgt u hoogwaardige producten, applicatie en garantie.

Gevelverankeringssystemen

Zoals hierboven beschreven zijn er verschillende toepassingen voor een gevelverankering. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende toepassingen die wij bieden.

Spouwankers

De spouwankers van Thor Helical zijn ideaal voor het verbinden in situaties waar elk gevelblad is uitgelijnd op elkaar en waar het binnenblad is opgebouwd uit metselwerk, kalkzandsteen, bouwblokken, houtskeletbouw e.d.


Lees meer

Scheurherstel

Thor Helical scheurherstel systeem is het betrouwbaarste herstelsysteem voor het herstellen van scheuren in de muur. Het gecertificeerde scheurherstel systeem van Thor Helical wordt veelal toegepast in metselwerk.


Lees meer

Lateiherstel

Bij het vervangen van houten kozijnen voor kunststof kozijnen wordt vaak de lateifunctie vergeten. Wanneer kunststof kozijnen de draagkracht niet kunnen verwerken is het latei-herstel-systeem van Thor Helical een goede oplossing.


Lees meer